Barion Pixel

Víz feletti redőnylamellás takaró

0Ft

Redőnylamellás medence takarás a medencetakarók csúcsa. Használatát tekintve igen kényelmes, hiszen egy gombnyomással a medence letakarható teljesen automatán.

Árajánlatot kérek
Megosztás:
Biztonságosan fizethetsz nálunk

Minden paraméter tekintetében, sőt esztétikai élményét tekintve  a medencetakarók csúcskategóriáját jelenti.

Nem csak tökéletesen véd a párolgás ellen, csökkenti a medence vegyszerfelhasználását, transzparens redőnyszálak esetén melegíti a vizet, de medencénk ezzel a takarással valóban a kertünk éke lesz!

A redőnyös medencefedés egyik nagy pozitívuma a lamellás felépítésében rejlik, ami lehetővé teszi, hogy tökéletes hő- és páraszigetelő rendszert alkothasson a medence vize felett. A lamellák tökéletesen kapcsolódnak egymáshoz, a vízfelszínen úszva gátolják a párolgást, adott esetben melegítve a vizet.

Redőnylamellás takarónk legszigorúbb Európai szabványoknak megfelelően biztonsági takaróként is alkalmazható, amennyiben a medence falára a vízvonal alatt rozsdamentes acél kapaszkodót szerelünk, vagy a medence falába beépítünk egy olyan vállat amire adott esetben a takaró széle rá tud támaszkodni.

Célszerű a redőnylamellás takarót már a medence tervezési időszakában elhatározni, mert akkor az építés során figyelembe lehet venni a szerkezet beépítésének kritériumait. A redőnylamellás takarót utólag is be lehet építeni, de ilyenkor már a legtöbb esetben kompromisszumot kell kötnünk. Minden redőnylamellás takarót az adott medencére, a felhasználó igényeinek maximális figyelembevételével tervezzük, és kivitelezzük.

Redőnylamellák típusai:

 • ‘Maxi” 15/60-as redőnylamellás takaró

Hőszigetelő tulajdonsága igen kedvező, sőt transzparens redőnyszál választása esetén garantált 5 fokos melegítő funkcióval számolhatunk. Maxi redőnyszálból készült takaróink nagy teherbírásúak, minden Európai szabványnak megfelel, mely biztonsági takarókra vonatkozik. Speciális kialakításának köszönhetően mind a két irányba fordul, így az összes redőnybeépítési mód alkalmazható.

Színválaszték:

 • Fehér
 • Szürke
 • Kék
 • Türkiz
 • Beige
 • Krémszínű
 • Átlátszó – transzparens

A fehér színű végelzáró dugók ragasztásos eljárással vannak vízmentesen rögzítve a redőnylamellákra.
Forradalmi újításnak számít, hogy a lamellák végeinél lévő lezáró kupakok könnyen cserélhetők, mert nem ezek biztosítják a vízzárást, így akár házilag is könnyen cserélhetők az esetlegesen a helytelen használat következtében megsérült redőnyszálak.

 • „PREMIUM” orig COVREX redőnylamella

Jelenleg a piacon a legkorszerűbb redőnylamella.
A kitöltőanyag következtében a legjobb hőszigetelési tulajdonságokkal bír, a mechanikai sérülésekkel szemben is jobban ellenáll, és esetleges sérülés esetén nem kerül a lamella belsejébe víz. Mindkét irányban tekerhető , így a beépítési módok minden típusára alkalmas.
Szerkezetéből kifolyólag nem kell végelzáró kupak hozzá, így pontosan a medence formájára szabható, ami szinte 100%-os letakarást eredményez a bonyolultabb formájú medencék esetében is.

Színválaszték:

 • Elefántcsont
 • Szürke
 • Világoskék
 • Krémszínű

 

Burkolat nélkül

Amennyiben redőnylamellás takarót szeretnénk már meglévő medencénkre, két fő típust tudunk ajánlani. Az egyik a víz feletti SzR1-es beépítés a másik pedig az utólagosan beépített víz alatti SzR4-es beépítés. SzR1-es beépítés esetén a medence partjára közvetlenül kerül a redőnylamellás takaró. Előnye, hogy majdnem minden típusú medencéhez telepíthető, hátránya viszont, hogy helyet vesz el a medence környezetéből. Több altípust különböztethetünk meg a víz feletti beépítés esetén.  A legegyszerűbb és költséghatékonyabb a burkolat nélküli kivitel.

Esztétikus látványt nyújt, illetve megvédi a redőnylamellás takarót a káros UV sugárzástól, ha a takaró fölé burkolatot teszünk. Ennek többféle verziója van. Színes redőnyök esetén ajánlott, azonban transzparens redőnyszálak esetén kötelező a burkolat.

 

SzR1A – Redőnyszállal burkolt szerkezet

A redőny tekercsét a takaró anyagából készült burkolattal látjuk el. Ez a verzió ülőpadként nem használható.

víz feletti redőnylamellás takaró

 

SzR1 C- Fával vagy kővel burkolt szerkezet

SzR1C típus esetén a redőnytakaró fölé egy koracél szerkezetet építünk melyet fával, vagy kővel lehet burkolni. Ebben az esetben ülőpadként is funkcionálhat.

víz feletti redőnylamellás takaró

SzR1D – Betolható szerkezet

SzR1D típust abban az esetben alkalmazunk, ha a medence rádiusszal kezdődik, vagyis nem derékszögű a medence. Ebben az esetben egy sínen guruló verziót készítünk, mely segítségével a medence legszélesebb pontjára tudjuk tolni a redőnyszerkezetet egy egyszerű mozdlattal, majd onnan automatán a redőny két irányba takarja le medencénket.

víz feletti redőnylamellás takaró

 

 

Felhasználási terület

Kültér, Magán medence

Kapcsolódó termékek

Árajánlat kérés: Víz feletti redőnylamellás takaró