Barion Pixel

Víz alatti redőnylamellás takaró

0Ft

Redőnylamellás medence takarás a medencetakarók csúcsa. Használatát tekintve igen kényelmes, hiszen egy gombnyomással a medence letakarható teljesen automatán.

Árajánlatot kérek
Megosztás:
Biztonságosan fizethetsz nálunk

Minden paraméter tekintetében, sőt esztétikai élményét tekintve  a medencetakarók csúcskategóriáját jelenti.

Nem csak tökéletesen véd a párolgás ellen, csökkenti a medence vegyszerfelhasználását, transzparens redőnyszálak esetén melegíti a vizet, de medencénk ezzel a takarással valóban a kertünk éke lesz!

A redőnyös medencefedés egyik nagy pozitívuma a lamellás felépítésében rejlik, ami lehetővé teszi, hogy tökéletes hő- és páraszigetelő rendszert alkothasson a medence vize felett. A lamellák tökéletesen kapcsolódnak egymáshoz, a vízfelszínen úszva gátolják a párolgást, adott esetben melegítve a vizet.

Redőnylamellás takarónk legszigorúbb Európai szabványoknak megfelelően biztonsági takaróként is alkalmazható, amennyiben a medence falára a vízvonal alatt rozsdamentes acél kapaszkodót szerelünk, vagy a medence falába beépítünk egy olyan vállat amire adott esetben a takaró széle rá tud támaszkodni.

Célszerű a redőnylamellás takarót már a medence tervezési időszakában elhatározni, mert akkor az építés során figyelembe lehet venni a szerkezet beépítésének kritériumait. A redőnylamellás takarót utólag is be lehet építeni, de ilyenkor már a legtöbb esetben kompromisszumot kell kötnünk. Minden redőnylamellás takarót az adott medencére, a felhasználó igényeinek maximális figyelembevételével tervezzük, és kivitelezzük.

Redőnylamellák típusai:

 • ‘Maxi” 15/60-as redőnylamellás takaró

Hőszigetelő tulajdonsága igen kedvező, sőt transzparens redőnyszál választása esetén garantált 5 fokos melegítő funkcióval számolhatunk. Maxi redőnyszálból készült takaróink nagy teherbírásúak, minden Európai szabványnak megfelel, mely biztonsági takarókra vonatkozik. Speciális kialakításának köszönhetően mind a két irányba fordul, így az összes redőnybeépítési mód alkalmazható.

Színválaszték:

 • Fehér
 • Szürke
 • Kék
 • Türkiz
 • Beige
 • Krémszínű
 • Átlátszó – transzparens

A fehér színű végelzáró dugók ragasztásos eljárással vannak vízmentesen rögzítve a redőnylamellákra.
Forradalmi újításnak számít, hogy a lamellák végeinél lévő lezáró kupakok könnyen cserélhetők, mert nem ezek biztosítják a vízzárást, így akár házilag is könnyen cserélhetők az esetlegesen a helytelen használat következtében megsérült redőnyszálak.

 • „PREMIUM” orig COVREX redőnylamella

Jelenleg a piacon a legkorszerűbb redőnylamella.
A kitöltőanyag következtében a legjobb hőszigetelési tulajdonságokkal bír, a mechanikai sérülésekkel szemben is jobban ellenáll, és esetleges sérülés esetén nem kerül a lamella belsejébe víz. Mindkét irányban tekerhető , így a beépítési módok minden típusára alkalmas.
Szerkezetéből kifolyólag nem kell végelzáró kupak hozzá, így pontosan a medence formájára szabható, ami szinte 100%-os letakarást eredményez a bonyolultabb formájú medencék esetében is.

Színválaszték:

 • Elefántcsont
 • Szürke
 • Világoskék
 • Krémszínű

 

SzR4 – Utólagos beépítés

Ezt a típusú beépítést főként már meglévő medencék esetén alkalmazzuk, mikor utólagosan szeretnénk a víz alá elrejteni a redőnylamellás takarót. SzR4-es típus esetén lehetőség van arra, hogy ne vegyünk el a parton helyet a medence mellett, illetve ne kelljen a medence szerkezetéhez utólag hozzányúlnunk. SzR4-es beépítés választásakor többféle variációból választhatunk.

Lehet önmagában a redőny felcsévélve a medence alján, azonban amennyiben van rá lehetőség mindenképpen ajánljuk hogy a takaró fölé egy függőleges fedlapot válasszanak, vagy vízszintes és függőleges felületen is burkoljuk azt. Ezen fedlapok a medence eredeti burkolatával megegyezően burkolhatóak, így még jobban beleolvadnak a környezetbe.

Amennyiben a redőnyt nem a medence aljára építjük be utólagosan, hanem vízszint alá, lehetőségünk van a magát a redőnyszerkezet ülőpadként is használni.

víz alatti redőnylamellás takaró víz alatti redőnylamellás takaró víz alatti redőnylamellás takaró

 

SzR5 – Ferde hátfal

SzR5-ös beéípítés esetén a medence test tervezésekor figyelembe kell vennünk, hogy redőnylamellás takarót szeretnénk, hiszen a kivitelezéskor a medencét így kell kialakítanunk.  SzR5-ös beépítés esetén a redőny szinte teljesen rejtve marad. A redőnyt egy bontható fedlap mögé rejtjük, így szinte teljesen beleolvad a környezetébe.

víz alatti redőnylamellás takaró

 

SzR6- Egyenes hátfal

Az SZR-6-os típusú redőnylamellás takaró  vízalatti kivitel esetén a leggazdaságosabb megoldás. Ez a beépítési mód csak olyan redőnylamellás takaró rendszernél kivitelezhető, mely esetén a redőnyszálak képesek mind a két irányba fordulni. Általunk gyártatott takarók mindegyike alkalmas erre a beépítésre. A redőnytengely elé nem szükséges takaró fedlap, hiszen a takaró a fordított forgása miatt eltakarja magát a redőnyaknát.

víz alatti redőnylamellás takaró

 

SzR-7 – Alsó aknás

SzR7-es verzió választása esetén a medence tervezésekor figyelembe kell venni a redőnylamellás takarót, hiszen a medence alaplemezébe kell beépíteni a redőnyaknát. A redőnyt egy bontható, a medence burkolatával azonosan burkolható aknafedlap takarja el.  Rendkívül esztétikus megoldás, szinte teljes mértékben takarva a takarót.

víz alatti redőnylamellás takaró

 

SZR-8 – Két irányba induló

Ezt a típust olyan medencék esetén szükséges beépíteni, melynek mind a két vége íves. A redőnyszekrény tetején egy fedlap van, melyet szintén egy motor működtet.

 

Felhasználási terület

Kültér, Magán medence

Kapcsolódó termékek

Árajánlat kérés: Víz alatti redőnylamellás takaró