Wellness teljes körű kivitelezése

Napjainkban egyre nagyobb teret hódít a wellness.

Finn szauna

A finn szauna története több ezer éves múltra tekint vissza. A finn szauna az izzasztó hatáson keresztül javítja az egészséget és a közérzetet. Az izzadás ebben az esetben a levegő magas hőfoka (80-100 °C)  miatt történik,
és ezáltal kezd a szervezet megszabadulni a méreganyagoktól.  Az illatanyagok használata a mentális ellazulásban segít.

Hagyományos finn szauna: Az izzadás magas hőfokon és a hideg vizes fürdő élménye évezredek óta hagyomány és az igazi szauna-élmény alapja.

Sófalas finn szauna: A népszerű sóterápia egyidejű alkalmazása a szaunában. Egészségileg és látványát tekintve is magasabb élmény.

Kombinált szauna: Valaki izzadni szeret, valaki nem. A kombinált szaunával mindkét igény kielégíthető.

 

Merülő dézsa (csobbanó medence)

Szaunázás fontos része a hideg vizes zuhanyzás, jégkása bőrre való dörzsölése, vizes dézsa magunkra öntése. De legkényelmesebb, ha beleugorhatunk egy merülő vagy csobbanó medencébe. Méretük, helyigényük kevés. Nálunk lehetősége van erdélyi fából készült dézsa megrendelésére.

 

Infraszauna, infrakabin

Az infrakabinokban a fűtőtestek vagy un. infrasugarak melegítik fel elsősorban a szaunázó testét, illetve a helyiséget. Az infraszauna esetében a levegő hőmérséklete “mindössze” 35-45 °C és az izzadást a hősugárzó váltja ki, amely közvetlen a testet melegíti fel és nem a levegőt.

Sófalas infraszauna: A népszerű sóterápia egyidejű alkalmazása a szaunában. Egészségileg és látványát tekintve is magasabb élmény.

 

Sóbarlang, sószoba

A kristálysót ősidők óta használják gyógyhatása miatt, ezt a jótékony hatást a mai világban új tulajdonsággal bővítve fokozottabban kihasználhatjuk. A kristálysót melegítve vagy megvilágítva még hatásosabbá tehetjük, így érvényesítve a só levegőt tisztító, ionizáló, és a szemnek kellemes, léleknek nyugtató színterápiás hatást is. A sókamrában egy a levegő sós, tökéletesen por- és ingermentes, erős antiallergén, és antibakteriális hatású.

A sószoba levegője gyógyítóan és megelőzőleg hatnak a légúti megbetegedésekre (asztma, légcsőhurut, allergia, szénanátha stb.). A só gyulladáscsökkentő hatással bír, mind az ízületi gyulladásokra, mind a bőrproblémákra, ekcémára, pikkelysömörre stb. egyaránt.

Nagy mennyiségű kristálysó beépítése már terápiás célokat is szolgál, méretétől függően ezt nevezzük sókabinnak, sókamrának, sószobának vagy sóbarlangnak.

A sószoba, sókamra megépítése során együtt és külön–külön is felhasználhatók a parajdi és himalájai sószikla, a parajdi és himalájai sórög favázban elhelyezve, fehér sógranulátum, parajdi sótégla, a himalájai sócsempe, mely hátul egy LED fényszalaggal megvilágítva gyönyörű látványt nyújt, valamint a padló sóporral felszórva, vagy a sópor homokozónak kialakítva.

 

Gőzkabin

A gőzkabin története évezredekkel ezelőtt kezdődött az ókori rómaiakkal és görögökkel. A gőzkabinban páradús, és kb 35-55 °C meleg a levegő, aminek hatására a bőrünk pólusai kitágulnak és elkezdődik a méregtelenítés, az izmaink is ellazulnak. A gőzfürdő kiváló légúti megbetegedések kezelésére, jótékony hatásai hasonlóak a szauna hatásaihoz: pl. méregtelenítés, és vérkeringést serkentő hatás.

 

Tepidárium

A tepidárium egy regeneráló helyiség, amit a rómaiak fedeztek fel. A tepidárium speciális falai, ülő és fekvő helységei állandó, 37 és 39°C közötti hőmérsékletet biztosítanak. Ez optimális hőmérséklet arra, hogy a test kiizzadja a káros anyagokat. A tepidáriumban nyugtató hatású, erősíti a szívet, és a vérkeringést.  A tepidarium jótékony hatását színterápiával is lehet fokozni.

 

Pezsgőmedence (Hidromasszázs)

A pezsgőmedence fontos része lehet az otthon kialakított wellness részlegünknek, melynek használata önmagában kielégíti felfrissülés iránti vágyunkat.

Legfrissebb vélemények: